Tandeloos Manchester United verliest ook kansloos van Manchester City

06-11-2021 15:26
1

Manchester United is na de zege op Tottenham Hotspur en ontsnapping bij Atalanta Bergamo weer tegen een nieuwe domper aangelopen. Het Manchester City van Kevin De Bruyne was op Old Trafford veel te sterk, al bleef de schade uiteindelijk beperkt: 0-2.

De baan van United-manager Ole Gunnar Solskjaer hangt al weken aan een zijden draadje. Het leek einde verhaal na de 1-5 nederlaag tegen Liverpool, maar toch mocht hij blijven. Daarna volgde een knappe overwinning op Tottenham en werd er in de slotminuut gelijkgespeeld bij Atalanta Bergamo in de Champions League.

De supporters van Manchester United zagen de bui al hangen toen Manchester City al vroeg op voorsprong kwam door een eigen goal van Eric Bailly, die doelman David De Gea ongelukkig passeerde. Diezelfde De Gea voorkwam vervolgens dat City een grotere voorsprong nam. Meerdere keren voorkwam hij een tegengoal, maar voor rust moest hij toch weer een keer vissen. Een lange bal werd door Luke Shaw niet goed ingeschat, waarna Bernardo Silva de bal op acrobatische wijze achter De Gea, die er niet goed uitzag, werkte. Het knullige Manchester United maakte geen schijn van kans.

Het leek erop dat het voor United een kwestie was van de schade beperken in de tweede helft. De supporters op Old Trafford begonnen te klappen toen Donny van de Beek na 54 minuten mocht warmlopen van Solskjaer, dat was voor hen het enige om blij van te worden. Van opwinding was in de tweede helft amper sprake. City was niet gevaarlijk meer, maar meer omdat het realiseerde dat de buit al binnen was. United kon geen vuist maken. In de slotfase liet City tot drie keer toe een kans op de 0-3 liggen.