'Go-kart' Giroud: 'Heb niets tegen Benzema, maar hij verstoorde balans in team'

'Go-kart' Giroud: 'Heb niets tegen Benzema, maar hij verstoorde balans in team'

06-11-2021 15:43
0

Olivier Giroud wijt de teleurstellende uitschakeling op het EK van afgelopen zomer deels aan de terugkeer van Karim Benzema in het Franse elftal. Volgens de boomlange spits raakte de balans in het team verstoord.

Giroud was enigszins verrast door de keuze van bondscoach Didier Deschamps om de Real Madrid-ster kort voor het toernooi weer op te roepen na jaren afwezigheid. "Ik kwam erachter toen de bondscoach het aankondigde. Het was de wil van Deschamps. Ik begrijp zijn keuze, maar ik was graag eerder geïnformeerd", zegt hij in gesprek met L'Équipe.

Dat de twee niet goed overweg kunnen, bestrijdt Giroud. Benzema vergeleek zichzelf in maart nog met een Formule 1-bolide, terwijl de AC Milan-spits meer een 'go-kart' zou zijn. "Ik heb niets tegen Karim, maar zijn terugkeer zorgde voor een tactische onbalans in het team", gaat Giroud verder. "Dat konden ze gelukkig snel verhelpen, zo bleek tijdens de Nations League. Maar het vergde aanpassing, Karim heeft de manier van spelen veranderd. Dat kon op het EK niet zomaar worden aangepast", verwijst hij naar de uitschakeling van Les Bleus tegen Zwitserland.

Na het EK moest Giroud toekijken hoe Frankrijk zonder hem de Nations League won, want Deschamps besloot hem niet meer op te roepen. "Ik was blij voor ze, maar ik ben een gevoelig mens en dat deed me ook een beetje pijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie