UPDATE: Van Damme keert terug bij KV Mechelen: “Conditie is beter dan ooit”

UPDATE: Van Damme keert terug bij KV Mechelen: “Conditie is beter dan ooit”

05-11-2021 22:03 Laatste update: 14-12-2021 15:25

KV Mechelen staat zaterdagavond tegenover STVV. Voor die wedstrijd kan Wouter Vrancken nog altijd geen beroep op een handvol spelers. Hij reageerde tegenover Het Nieuwsblad.

Bij Malinwa zijn Engvall, Peyre, Van Damme en Thoelen nog steeds out. Vrancken lichte hun situatie toe op de persconferentie. “Peyre is bezig op het veld maar het is moeilijk inschatten wanneer hij opnieuw beschikbaar zal zijn. Voor de terugkeer van Van Damme mikken we op januari. Hij beseft nu zelf ook dat hij fysiek helemaal klaar moet zijn om zeker niet opnieuw te hervallen”, vertelde hij.

Engval herstelde reeds, maar Vrancken riskeert nog geen spelminuten met hem. Hij zal hem eerst laten spelen in de oefenwedstrijd tegen Virton op donderdag. Ook Thoelen is nog geblesseerd. De doelman zal daardoor vervangen worden door Maxime Wenssens die als jonge doelman op de bank zal zitten.

KV Mechelen ontvangt STVV zaterdag om 18u30.

Update: Joachim Van Damme keert terug in de selectie van KV Mechelen. De middenvelder stond aan de kant met pubalgie, maar hij lijkt terug te zijn. “Zijn basisconditie is beter dan ooit, maar hij is nog niet klaar om 90 minuten te spelen. We zouden Jo in de laatste tien minuten wel kunnen laten invallen, als dat nodig zou zijn. Het doel blijft echter om hem pas na de winterstop hélemaal in te zetten”, zegt coach Wouter Vrancken aan Het Laatste Nieuws.