Genk heeft er international bij: Ugbo gaat strijd aan met David (ex-Gent)

Genk heeft er international bij: Ugbo gaat strijd aan met David (ex-Gent)

05-11-2021 21:44

KRC Genk heeft er een nieuwe international bij. Aanvaller Iké Ugbo heeft een opvallende beslissing genomen en gekozen om voortaan voor de nationale ploeg van Canada uit te gaan komen.

Ugbo werd geboren in Engeland, kwam al uit voor de nationale jeugdelftallen van Engeland, maar heeft er uiteindelijk toch voor gekozen om Canadees international te worden. Ook Nigeria was een optie voor de spits van KRC Genk, maar hij heeft toch besloten om voor het Noord-Amerikaanse elftal te spelen.

De spits werd ook al meteen opgeroepen voor de nationale ploeg van Canada, waar hij de concurrentie moet aangaan met aanvaller Jonathan David (ex-KAA Gent). Met Tajon Buchanan (binnenkort Club Brugge), Cyle Larin (ex-Zulte Waregem) en Alphonso Davies (Bayern München) spelen er nog enkele andere bekende namen voor de nationale ploeg van Canada.

De Canadezen spelen tijdens de interlandbreak enkele belangrijke partijen voor de WK-kwalificatie. Op zaterdag 13 november staat het duel tegen Costa Rica op het programma. Woensdag volgt het duel tegen Mexico. Canada staat momenteel op een derde plek in de WK-kwalificatiepoule, achter de Verenigde Staten en Mexico.