RAC1 zaait verwarring: 'Al-Sadd was te vroeg, nog helemaal geen Xavi-akkoord'

RAC1 zaait verwarring: 'Al-Sadd was te vroeg, nog helemaal geen Xavi-akkoord'

05-11-2021 13:52 Laatste update: 14:00
3

De Xavi-soap leek afgerond nadat Al-Sadd bekendmaakte dat het een akkoord met FC Barcelona had gesloten. De Catalanen hebben zelf echter nog geen nieuws over hun nieuwe trainer naar buiten gebracht: volgens RAC1 is er zelfs nog geen sprake van een akkoord tussen beide clubs.

Al-Sadd maakte vrijdagochtend Belgische tijd bekend dat het Xavi – na aanvankelijk moeizame gesprekken – naar Barça zou laten vertrekken, voor een contractueel vastgelegde transfersom van naar verluidt vijf miljoen euro. Barcelona heeft nog niets van zich laten horen: volgens het Catalaanse medium RAC1 komt dit doordat er nog helemaal geen akkoord met Al-Sadd is gesloten.

De huidige nummer negen van Spanje zou zich niet kunnen vinden in het statement dat de Qatarese club naar buiten heeft gebracht. Volgens de berichtgeving gaat het om de eerder genoemde transferclausule: naar verluidt wil Barça geen geld overmaken, maar een alternatieve betalingswijze afspreken, in de vorm van een onderlinge oefenwedstrijd en het uitzenden van het komende WK in Qatar. Inmiddels meldt ook Diario SPORT dat überhaupt geen clausule kan betalen, in verband met de Financial Fair Play-regels.

Barcelona speelt zaterdag tegen Celta de Vigo, maar Xavi zal dan sowieso niet op de bank zitten. Diens oud-ploeggenoot Sergi Barjuán zal dan nog als interim-trainer fungeren.