Vanzeir kan haast niet geloven dat hij bij Rode Duivels zit: 'Droom die uitkomt'

Vanzeir kan haast niet geloven dat hij bij Rode Duivels zit: 'Droom die uitkomt'

05-11-2021 13:46
3

Een mijlpaal in de loopbaan van Dante Vanzeir! Op zijn 23e is de aanvaller van Union Saint-Gilloise voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. Bondscoach Roberto Martinez selecteerde hem voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Wales, tot groot genoegen van Vanzeir zelf.

Eerder deze week liet Vanzeir onder meer in Extra Time al verstaan dat hij stiekem wel hoopte op een selectie. Die wens is nu uitgekomen. Ondanks de verwachting viel Vanzeir blijkbaar net niet van zijn stoel. 'Wat een ongelooflijk gevoel! Dit is een droom die uitkomt', schrijft de Limburger op zijn Twitter-pagina. Mede door de blessures van Michy Batshuayi en Romelu Lukaku kwamen er enkele plaatsjes vrij in de Belgische kern. 

Vanzeir heeft zijn kans echter vooral zélf gegrepen. Met Union beleefde hij de voorbije maanden een absoluut sprookje. De promovendus staat begin november zowaar nog steeds aan kop van de Jupiler Pro League, mede dankzij negen treffers van Vanzeir. Overigens is het ook voor Union een heugelijke dag. Het is namelijk voor het eerst sinds 1976 dat de Brusselse traditieclub nog eens een Rode Duivel mag afvaardigen.