Ancelotti geeft Hazard hoop: Ik heb hem gezegd dat hij minuten zal krijgen

Ancelotti geeft Hazard hoop: "Ik heb hem gezegd dat hij minuten zal krijgen"

05-11-2021 13:32 Laatste update: 13:53
Primera División 2 Reacties

Ook in het Champions-League-duel met Shakhtar Donetsk (2-1) moest Eden Hazard weer negentig minuten toekijken. Carlo Ancelotti liet eerder al verstaan dat onze landgenoot voorlopig gewoonweg niet goed genoeg presteert om aanspraak te maken op meer. Op zijn vrijdagse persbabbel gaf de Italiaan toch wat meer hoop.

Deze zaterdag neemt Real het thuis op tegen Rayo Vallecano. Als De Koninklijke daar wint, wipt het naar de kop van de rangschikking in La Liga. Kan Hazard zijn steentje eindelijk eens bijdragen? "Ik heb hem gezegd dat hij minuten zal krijgen", liet Ancelotti al deels in zijn kaarten kijken. Of het om een basisplaats of invalbeurt zal gaan, "daar moet ik nog even over nadenken", waren de woorden van de Real-coach.

Ancelotti beseft dat het bankzittersstatuut weegt op de gemoedsrust van Hazard. "Hij is niet tevreden, want hij is een speler met kwaliteiten, hij is goed aan het trainen en hij verdient het om minuten te krijgen. Die liggen zeker in het verschiet als hij zo verder doet", herhaalde Ancelotti nogmaals.

Een bijkomstig probleem voor Hazard is dat zijn 'vervanger', Vinicius Junior, dit seizoen de talisman is van Real. Eigenlijk kan Ancelotti de Braziliaan er onmogelijk uit zetten. Een optie is uiteraard om Hazard een andere positie aan te reiken. "Hij heeft daar altijd gespeeld, maar we zoeken uit of hij misschien ook op rechts uit de voeten kan", gaf Ancelotti nog aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie