Martinez gelooft in Faes: Jonge verdediger die elke minuut speelt in Frankrijk

Martinez gelooft in Faes: "Jonge verdediger die elke minuut speelt in Frankrijk"

05-11-2021 13:16

Naast Dante Vanzeir valt ook de naam van Wout Faes op bij de Rode Duivels. De verdediger met de krullenbol staat al jaren te boek als één van de grotere talenten achterin, maar slaagde er nog nooit in om de jeugdreeksen te ontstijgen. Nu gunt Roberto Martinez hem zijn eerste kans bij de grote jongens.

Na een succesvolle doorbraak bij KV Oostende doet Faes het dit seizoen ook uitstekend in de Franse Ligue 1. Bij Stade Reims is hij een vaste waarde. Reden genoeg voor Martinez om hem erbij te nemen. "Faes is een jonge verdediger die elke minuut speelt in Frankrijk", legde Martinez zijn keuze uit op zijn perspraatje.

"Hij zit volop in zijn ontwikkeling, de Rode Duivels zijn een volgende stap in zijn carrière", gaat de bondscoach verder. De voorbije jaren was Faes steevast van de partij bij de nationale beloften. Zo miste hij in de kwalificatiecampagnes voor de voorbije twee EK's U21 nauwelijks een wedstrijd. 

Naast zijn uitstekende prestaties profiteert Faes ook deels van de blessurelast bij andere verdedigers. Onder meer Sebastiaan Bornauw en Zinho Vanheusden liggen in de lappenmand, terwijl Thomas Vermaelen van de Japanse autoriteiten zelden mag afreizen naar Europa. "Dit is dus een mooie kans voor Faes", vatte Martinez het samen.