Na jaar onderbreking is Origi weer Duivel, kans nu Lukaku in de lappenmand ligt

Na jaar onderbreking is Origi weer Duivel, kans nu Lukaku in de lappenmand ligt

05-11-2021 12:28
4

De een zijn dood is de ander zijn brood. Nu Michy Batshuayi en vooral Romelu Lukaku in de lappenmand liggen, komen er kansen vrij voor anderen. Roberto Martinez toverde Dante Vanzeir (Union) uit zijn hoge hoed én ... Divock Origi. Voor het gewezen goudhaantje is het al even geleden dat hij er nog eens bij mocht zijn.

De laatste selectiebrief voor Origi dateert van de interlandperiode in oktober 2020, zo'n drie maanden geleden dus. Het zouden vanzelfsprekend ook zijn laatste minuten uit het Duivelse shirt worden. In de oefeninterland met Ivoorkust kreeg de spits 22 minuten om zijn kunnen nog eens te tonen. Nadien verdween hij weer naar de bank voor de bezoekjes aan IJsland en Engeland.

Op het WK 2014 was Origi nog het witte konijn van Marc Wilmots. De toen negentienjarige aanvaller bedankte zelfs voor dat vertrouwen met enkele keurige prestaties en een doelpunt tegen de Russen. The sky leek the limit voor Origi, maar langzaamaan taande zijn ster. Zijn opvallende Champions-League-campagne bij Liverpool FC van ruim twee jaar geleden bracht hem weer aan de oppervlakte, maar sindsdien doofde dat kaarsje weer helemaal uit. Voor zijn laatste goal bij de Duivels moeten we dan ook terug naar ... oktober 2014. Tegen het nietig Andorra dan nog ...

Ook dit seizoen blijft het lastig voor Origi. In de Premier League staan er amper twee speelminuten op zijn voorlopige teller ... In de Champions League mocht hij wel al drie keer opdraven, waarvan één keer als basiskracht. Nee, dan is eerder de Carabao Cup zijn domein. Daar maakte onze landgenoot al twee keer de 90 minuten vol, mét twee doelpunten tot gevolg. Het bleek voldoende voor Martinez om hem bij de Duivelse selectie te halen.