Martinez heeft selectie rond: geen Lukaku, wel Faes, Origi en Vanzeir

Martinez heeft selectie rond: geen Lukaku, wel Faes, Origi en Vanzeir

05-11-2021 12:09 Laatste update: 12:23
46

Roberto Martinez heeft zijn selectie klaar voor de laatste WK-voorrondeduels in aanloop naar de eindronde in Qatar eind 2022. Van de jonge garde krijgen Wout Faes, Arthur Theate, Albert Sambi Lokonga en Charles De Ketelaere hun kans. Romelu Lukaku ontbreekt, revelatie Dante Vanzeir is er wel bij.

Die laatste naam heeft waarschijnlijk het grootste 'witte konijn'-gehalte. In afwezigheid van Michy Batshuayi en Lukaku, die de voorbije weken ook bij Chelsea FC aan de kant bleef vanwege een blessure, moest de technische staf van de Duivels op zoek naar alternatieven, naast zekerheidje Christian Benteke. Zo kwam Vanzeir in beeld. De gewezen Genkie vormt een aartsgevaarlijk duo met Deniz Undav bij Union Saint-Gilloise en zit al aan negen competitietreffers.

Daarnaast is ook Origi terug van weggeweest. Een andere optie diep in de punt is De Ketelaere, die deze week nog zijn onmiskenbare talent liet bewonderen op het veld van Manchester City, waar Club Brugge weliswaar met 4-1 de boot in ging. Andere jonge wolven vinden we vooral in het verdedigende compartiment. Wout Faes en Arthur Theate mochten al eens proeven van een selectie, maar op speelminuten is het voor hen nog wachten. Misschien deze keer?

België heeft nog twee wedstrijden te gaan in haar kwalificatiecampagne voor het WK. Eerst wacht een thuismatch tegen het bescheiden Estland, nadien volgt nog een verplaatsing naar Wales. De kwalificatie is nog niet helemaal op zak voor de Rode Duivels, al zou dat op zaterdag 13 november wel het geval moeten zijn wanneer de Esten over de vloer komen. Bij afwezigheid van Lukaku en gezien het mindere vormpeil van Kevin De Bruyne en Eden Hazard zou het wel kunnen dat andere jongens hun ploeg bij de hand moeten nemen.