Sterk KAA Gent komt hyperefficiënt Partizan tegen en laat punten liggen

04-11-2021 20:33 Laatste update: 20:39
15

KAA Gent heeft donderdag de drie punten niet kunnen pakken tegen Partizan. De Buffalo's waren vrijwel de hele partij wel baas, maar wisten toch niet te winnen. Het werd 1-1.

KAA Gent was al bezig aan een goede Europese campagne in de Conference League en wist in de heenmatch te overtuigen tegen Partizan. Ook in de terugwedstrijden wilden de Buffalo's dat duidelijk doen en begonnen ze het best aan de partij.

De thuisploeg wist echter amper voor gevaar te zorgen, waardoor Partizan de kans kreeg om zich terug in de partij te knokken. Sinan Bolat werd aan het werk gezet, Gent was gewaarschuwd. Die waarschuwing leek aangekomen te zijn. De Buffalo's wisten te scoren, maar zagen de treffer van Depoitre afgekeurd worden na een fout van de aanvaller. Al leek er niet zoveel aan de hand bij dat doelpunt.

Gent verdiende intussen meer, zag Odjidja gevaarlijk zijn, maar scoorde niet. Tot de rust bleef het dan ook bij die 0-0 stand.

Ook na de pauze bleef Gent de gevaarlijkste ploeg. Via Bezus en Castro-Montes kreeg het enkele mogelijkheden, Popovic bleef goed keepen. Op het uur vond Depoitre dat hij een strafschop verdiende, maar de scheidsrechter greep niet in. Toch leken de Buffalo's die voorsprong stilaan te verdienen. Gent kreeg echter het deksel op de neus. Partizan bleek dodelijk efficiënt te zijn en kwam op voorsprong na een heerlijke knal van Urosevic.

Voor Gent was daarmee ook alles weer te herdoen. Hein Vanhaezebrouck greep in en bracht onder andere Tissoudali en Chakvetadze op het veld. Die ingreep loonde ook. Tien minuten voor tijd was het Tissoudali die de meer dan verdiende gelijkmaker in doel besloot en Gent weer op weg naar puntengewin zette. Al was de overwinning eigenlijk meer dan verdiend geworden.