'Gevaarlijke situatie voor Bayern: club moet vrezen voor transfervrij vertrek'

'Gevaarlijke situatie voor Bayern: club moet vrezen voor transfervrij vertrek'

04-11-2021 18:50

Newcastle United gaat zich na dit seizoen mogelijk versterken met Bayern München-verdediger Niklas Süle. Zijn contract loopt af en de Duitse stopper heeft wel oren naar een overstap richting de Premier League.

Dat meldt BILD-journalist Christian Falk. Süle zou al drie keer om de tafel hebben gezeten met de leiding van Newcastle, waarna hij 'interesse' heeft gekregen in het project. Voor de Duitse verdediger is het geen probleem dat The Magpies nog niet op Europees vlak actief zijn. Falk noemt de situatie 'ongelooflijk gevaarlijk' voor Bayern.

Bij Der Rekordmeiser is Süle namelijk in het gros van de wedstrijden basisklant. Bij het Champions League-duel met Benfica van afgelopen dinsdag zat hij echter om onduidelijke redenen niet bij de wedstrijdselectie. Toen speelde de negentienjarige Tanguy Nianzou op de plek van Süle.

Momenteel staat Newcastle op een teleurstellende negentiende plek in de Premier League. Door de Saoedische overname heeft de club echter flink wat stootkracht op de winterse transfermarkt.