Dortmund baalt van rood Hummels: 'Dit heeft niets met respect te maken'

Dortmund baalt van rood Hummels: 'Dit heeft niets met respect te maken'

04-11-2021 14:44
6

Borussia Dortmund wil het er niet bij laten zitten, mocht Mats Hummels geschorst worden voor zijn rode kaart tegen Ajax in de Champions League. Technisch directeur Michael Zorc kraakt de beslissing van scheidsrechter Michael Oliver.

De Engelse leidsman stuurde Hummels na een halfuur van het veld vanwege een stevige tackle op Antony. "Het was een meer dan duidelijke verkeerde beslissing, die onze wedstrijd verpestte en besliste", briest Zorc in gesprek met het Duitse persbureau SID, geciteerd door Kicker. "We gaan contact zoeken met de UEFA."

Zorc begrijpt niets van het optreden van de arbitrage. "De UEFA propagandeert respect, maar dit heeft niets met respect te maken. Oliver staat tien meter van het beeldscherm, hij moet naar dit moment gaan kijken. Mats Hummels glijdt veertig centimeter voorbij aan Antony, die daarna zelfs nog met de voet op hem gaat staan."

Ook Hummels liet zich al kritisch uit over de aanvaller van Ajax. "Antony vertelde me zelf dat het geen rood was", zei de 32-jarige verdediger. "Hij is een fantastische speler, hopelijk leert hij ook nog hoe hij een goede sportman wordt."

Voor Dortmund zou een schorsing van Hummels bijzonder slecht uitkomen. Trainer Marco Rose kampt met een volle ziekenboeg. Bovendien moeten Die Borussen nog aan de bak om de tweede plaats veilig te stellen. Op 24 november wacht een bezoek aan Sporting Portugal, dat net als Dortmund zes punten heeft.