Theate legt keuze voor Serie A uit: Iedereen zei dat ik naar Duitsland moest

Theate legt keuze voor Serie A uit: "Iedereen zei dat ik naar Duitsland moest"

04-11-2021 12:15
Serie A 0 Reacties

Arthur Theate lijkt de overstap naar de Serie A probleemloos te hebben verteerd. Bij Bologna is de jonge Belg inmiddels basisspeler. Theate legt aan Sport/Voetbalmagazine uit waarom hij voor het Italiaanse voetbal koos.

Bologna drong maanden aan voor Theate, het doorzettingsvermogen van de Italiaanse club trok hem uiteindelijk over de streep. Toch had zijn omgeving een ander visie over zijn toekomst. "Iedereen vertelde me dat ik naar Duitsland moest gaan. Ook Alexander Blessin dacht dat ik beter in de Bundesliga zou passen."

Uiteindelijk koos de verdediger toch voor de Italiaanse competitie. "Ik moest uit mijn comfortzone komen en wist dat ik hier het meeste ging bijleren. Ik weet dat ik nog stappen moet zetten op tactisch vlak. Dat kan ik hier allemaal leren", vervolgt Theate.

Is de Italiaanse competitie dan echt zo tactisch ingesteld? "Het is echt ongelofelijk. Ze nemen je hier soms apart op training om dezelfde beweging te blijven oefenen. Alle verdedigers moeten dan het zelfde doen. Het lijkt bijna op een dans. Hier kan ik rustig evolueren en een betere voetballer worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie