Kritische Marca neemt het op voor Hazard: ‘Een mislukking van de coach’

Kritische Marca neemt het op voor Hazard: ‘Een mislukking van de coach’

04-11-2021 11:30
1

Eden Hazard bleef woensdagavond aan de bank gekluisterd bij Real Madrid. Het toonaangevende Marca stelt zich kritisch op tegenover Carlo Ancelotti en de gebrekkige speelminuten die hij aan de Rode Duivel geeft.

Real Madrid won met 2-1 van Shakhtar Donetsk en mag zijn ticketje richting knock-out fase bijna gaan boeken. De inbreng van Hazard was echter andermaal beperkt, Ancelotti gunde hem woensdag geen enkele minuut speeltijd. Dat schoot bij de Spaanse krant Marca in het verkeerde keelgat. De Realgezinde krant toonde zich kritisch tegenover de coach.

‘Het is een grote mislukking dat Ancelotti zo weinig speeltijd gunt aan Hazard’, valt er te lezen in de krant. ‘De coach verstijfde en liet de aanvaller opnieuw 90 minuten op de bank zitten. Er is te veel wantrouwen richting bankzitters zoals Hazard, Gareth Bale, Luka Jovic en zelfs Eduardo Camavinga. Dat is een probleem, want Real zal een goede bank nodig hebben.’

Marca wil dan ook meer speelminuten zien voor Hazard. ‘Het is noodzakelijk om hem weer op niveau te krijgen. Hij zal niet meer de speler van weleer bij Chelsea worden, maar hij moet opnieuw kansen krijgen. Hem 90 minuten zien rondhangen bij de fysical coach, dat is de grootste mislukking van Ancelotti dit seizoen’, oordeelt Marca.