Butez is dé uitblinker bij Antwerp: Nooit beter gekeept dan nu

Butez is dé uitblinker bij Antwerp: "Nooit beter gekeept dan nu"

04-11-2021 08:15
2

Jean Butez is dit jaar de onbetwiste titularis in doel bij Antwerp. De Fransman krijgt volop het vertrouwen van coach Brian Priske. Onder zijn voorganger Frank Vercauteren had hij het duidelijk een pak moeilijker. 

"Kijk, vorig jaar was het niet slecht of zo", geeft Butez aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil daar ook niet te veel meer op terugkomen. Maar het klopt dat ik nu wel een stap vooruit heb gezet. Ik denk niet dat ik ooit beter heb staan keepen dan nu."

Zijn nieuwe status helpt daar natuurlijk bij. "Veel heeft te maken met vertrouwen. De zaken zijn duidelijker dan een jaar geleden. Toen Priske afgelopen zomer werd aangesteld als hoofdtrainer, maakte hij me snel duidelijk dat hij hard in me geloofde en dat deed me deugd. Ook de manier van communiceren van Priske en de nieuwe keeperstrainer Peder Hansen liggen me. Hun stijl van leiderschap bevalt me", besluit Butez.

Inmiddels is er van zijn voormalige concurrenten nog weinig sprake. Alireza Beiranvand zit nu bij Boavista en Ortwin De Wolf mocht enkel de bekermatch tegen Westerlo keepen.