Benzema schrijft Champions League-historie, joker Zlatan kan Milan niet redden

03-11-2021 20:42

Tijdens de vroege wedstrijden van woensdagavond is er al geschiedenis geschreven. Real Madrid heeft tegen Shakhtar Donetsk als eerste club ooit de magische grens van duizend Europa Cup I- en Champions League-doelpunten geslecht en won uiteindelijk van de Oekraïeners: AC Milan stelde opnieuw teleur tegen FC Porto.

Groep B
AC Milan-FC Porto 1-1
AC Milan stond na drie poulewedstrijden nog op de hatelijke nul en beleefde woensdag ook een valse start tegen FC Porto. De defensie van de Rossoneri werd uit elkaar gespeeld en Luis Díaz schoof al na zes minuten de 0-1 binnen. De thuisploeg kon er lange tijd niets tegenoverstellen en ontsnapte zelfs aan 0-2, toen Evanilson de lat raakte. Niet lang daarna viel wel de gelijkmaker, na een ongelukkige eigen goal van Chancel Mbemba.

AC Milan bracht Zlatan Ibrahimovic nog als joker binnen de lijnen en zag nog een goal van de Zweed afgekeurd worden, maar bleef op 1-1 steken en is al bijna kansloos voor Champions League-overwintering. Poulegenoten Liverpool en Atlético Madrid treffen elkaar later op de avond nog.

Groep D
Real Madrid-Shakhtar Donetsk 2-1
Het duel tussen Real Madrid en Shakhtar was nog geen kwartier onderweg toen de thuisploeg al een historische treffer aantekende. Wie anders dan vedette Karim Benzema passeerde keeper Anatoliy Trubin en tekende voor de duizendste (!) Koninklijke treffer in het grootste voetbaltoernooi van Europa. Fernando tekende vlak voor rust voor de knappe gelijkmaker, maar de 2-1 van Real Madrid was nóg mooier. Vinícius Júnior was de architect van de aanval en Benzema maakte ook meteen treffer nummer 1001 namens Real Madrid.

De ploeg van Carlo Ancelotti beleefde eerder dit seizoen een historische uitglijder tegen Sheriff Tiraspol, maar ligt met negen punten uit vier wedstrijden 'gewoon' weer op koers voor Champions League-overwintering: Sheriff (drie punten achterstand) en Internazionale (vijf punten achterstand) spelen later op de avond tegen elkaar.