Al-Sadd verrast met nieuw statement: 'Vastberaden om Xavi te behouden'

Al-Sadd verrast met nieuw statement: 'Vastberaden om Xavi te behouden'

Xavi lijkt voorbestemd om de nieuwe trainer van FC Barcelona te worden, maar zijn Qatarese werkgever blijft tegen spartelen. Al-Sadd meldt woensdag in een verklaring dat het de voormalig topmiddenvelder niet wil laten gaan.

Een delegatie van Barça is naar Qatar gereisd om de komst van Xavi af te ronden, maar Al-Sadd gaat met een heel ander doel de gesprekken in. 'Wij verwelkomen de delegatie van Barça, wij waarderen dit en respecteren het', laat directeur Turki Al-Ali weten. 'Het standpunt van de club is duidelijk vanaf het begin: wij zijn vastbesloten om onze coach Xavi bij ons te houden en we kunnen hem niet laten vertrekken in deze fase van het seizoen.'

Het seizoen in Qatar is pas net begonnen. Regerend kampioen Al-Sadd is nog foutloos na acht wedstrijden. Xavi zou persoonlijk overigens al rond zijn met Barcelona. De clubicoon wil dolgraag terugkeren naar Camp Nou. Daar neemt Sergi Barjuán de honneurs waar sinds het ontslag van Ronald Koeman.

De delegatie van de Catalanen bestaat uit vicepresident Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany. Eerder meldde AS dat Al-Sadd alleen wil onderhandelen als voorzitter Joan Laporta hoogstpersoonlijk op het vliegtuig stapt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie