'Barça maakt werk van Xavi: delegatie vliegt naar Qatar voor onderhandelingen'

'Barça maakt werk van Xavi: delegatie vliegt naar Qatar voor onderhandelingen'

03-11-2021 12:44
1

Een delegatie van FC Barcelona is naar Qatar afgereisd om Xavi definitief als trainer in te lijven. De Catalaanse club moet er alleen nog uit zien te komen met Al-Sadd, de huidige club van de Spanjaard.

Dinsdag werd bekend dat Barcelona Xavi komend weekend al hoopt te presenteren. De nummer negen van La Liga gaat daar nu werk van maken: ESPN weet dat vicepresdient Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany op het vliegtuig naar Qatar zijn gestapt. Het duo deed dat direct na de gewonnen Champions League-wedstrijd bij Dinamo Kiev.

Xavi en Barcelona zijn persoonlijk akkoord. De afgevaardigden van de club zullen komend weekend op de tribune zitten als het Al-Sadd van Xavi speelt tegen Al-Duhail. Het lijkt erop dat Barça in Qatar gaat onderhandelen met de huidige club van de oud-middenvelder. Xavi ligt daar namelijk nog twee jaar vast.

Sinds het ontslag van Ronald Koeman neemt interim-trainer Sergi Barjuán de honneurs waar bij Barcelona. Xavi staat nu al ruim twee jaar voor de groep bij Al-Sadd, de club waar hij zijn loopbaan als voetballer afsloot.