Kawasaki Frontale alweer kampioen van Japan, Vermaelen en co mikken op plek drie

Kawasaki Frontale alweer kampioen van Japan, Vermaelen en co mikken op plek drie

03-11-2021 11:31

Ook in zijn derde seizoen in Japan zal Thomas Vermaelen niet met de landstitel mogen zwaaien. Dat was al even duidelijk, maar nu is de kampioen van de J-League ook officieel gekroond. Kawasaki Frontale had voldoende aan een 1-1-gelijkspel tegen Urawa Reds.

Na zes opeenvolgende zeges hing het in de lucht dat Kawasaki Frontale de Japanse oppergaai in de wacht zou slepen. Op speeldag 34, de op vier na laatste van het seizoen, mocht de sake ontkurkt worden. Tegen het verraderlijke Urawa Reds, dat in de subtop staat, brak Jesiel de ban na 33 minuten. In de voorlaatste minuut maakten de bezoekers het nog even spannend met de 1-1, maar verder geraakten ze niet. Kawasaki Frontale is zo voor het vierde jaar op rij Japans kampioen.

Zo moet Vermaelen nog minstens een jaar wachten op een mogelijke triomftocht in het land van de rijzende zon. Enkele weken geleden ging hij met Vissel Kobe nog onderuit bij Kawasaki Frontale (3-1), waardoor de titelhoop vervlogen was. Nu zal zijn ploeg moeten knokken voor de derde plek. Na een 4-2-zege tegen Vegalta Sendai staan Vermaelen en co op die plek, weliswaar met slechts drie punten voorsprong op Nagoya Grampus en vijf op twee andere concurrenten. De derde stek in de J-League geeft recht op de kwalificaties voor de Aziatische Champions League.