Focus ligt op City, maar ook Leipzig in oog houden: 'Kans op stunt realistischer'

Focus ligt op City, maar ook Leipzig in oog houden: 'Kans op stunt realistischer'

03-11-2021 11:14
3

Club Brugge staat voor één van de loodzwaarste opdrachten uit haar geschiedenis. Op het veld van Manchester City zal het er alles aan doen om iets te rapen, al is die kans uiteraard bijzonder klein. Misschien zullen de West-Vlamingen wel met meer dan een half oog naar Oost-Duitsland kijken.

Het duel tussen RB Leipzig en Paris Saint-Germain zou immers nog bepalender kunnen zijn voor de verdere ambities van Club. Als de derde plaats het doel is, kan Blauw-Zwart een gouden zaak doen wanneer Leipzig verliest. 'De kans dat Leipzig iets haalt tegen PSG is - gezien het verloop van de heenwedstrijden - iets realistischer dan een stunt van Club hier in Manchester', schrijft Het Laatste Nieuws.

Als zowel Club als Leipzig onderuit gaan, wat toch de algemene verwachting is, blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten, in het voordeel van de Belgische landskampioen. Dan kan het volstaan om op de slotspeeldag thuis niet te verliezen van Leipzig om de derde plek in de wacht te slepen. Die laatste partij kan zelfs overbodig worden als Leipzig op speeldag vijf niets raapt tegen Man City.

Slaagt Leipzig er niet in om haar huidige niveau op te krikken, dan ziet het er dus behoorlijk rooskleurig uit voor Club met het oog op stek drie. Dat zou op zich al een fraaie prestatie zijn. Momenteel behoort zelfs overwintering in de Champions League nog tot de mogelijkheden, al zou dat in deze poule uiteraard een stunt van jewelste zijn. Club zal dan minstens één keer moeten winnen bij City en/of PSG.