Gent wil zich van twee uitloopwedstrijden verzekeren: Groepsfase op slot gooien

Gent wil zich van twee uitloopwedstrijden verzekeren: "Groepsfase op slot gooien"

03-11-2021 10:27

KAA Gent mag er dan wel een frustrerende zondag tegen Union Saint-Gilloise (0-2) hebben opzitten, het vertrouwen van de voorbije weken blijft overeind. Donderdag kunnen De Buffalo's zich plaatsen voor Europees voetbal na Nieuwjaar. Nurio Fortuna is dan ook niet van plan om nog langer te wachten op dat ticket. 

Na een perfecte negen op negen heeft Gent alle touwtjes in handen in groep B van de UEFA Conference League. De eerdere 0-1-zege tegen Partizan Belgrado doet bovendien vermoeden dat de troepen van Hein Vanhaezebrouck hun grote concurrent ook in de Ghelamco Arena moeten kunnen zijn. Donderdag komen de Serviërs over de vloer.

Na de zure nederlaag tegen Union heeft Gent nog wat meer goesting in die confrontatie. "Het geeft ons tegelijk ook nog extra motivatie om die Europese opdracht van donderdag met nog meer grinta aan te vatten", legt Nurio uit in Het Nieuwsblad. Bij een zege kunnen De Buffalo's niet meer ingehaald worden door eender welke achtervolger. Het doel van Nurio is dan ook duidelijk: "Deze groepsfase op slot gooien".

Als Partizan ook een tweede keer voor de bijl gaat, komt Gent in een luxepositie. Het hoeft de laatste twee groepsduels dan niet ten volle af te werken, waardoor het energie kan sparen voor de Jupiler Pro League. Dat beseft Nurio zelf ook. "Maar vergis je niet: we willen echt zo veel mogelijk matchen winnen in deze groepsfase, dat zijn we aan onszelf verplicht", stelt hij de doemdenkers over de Belgische coëfficiënt toch gerust.