Morioka voelde zich niet goed bij Anderlecht: Niet de meest joviale kleedkamer

Morioka voelde zich niet goed bij Anderlecht: "Niet de meest joviale kleedkamer"

03-11-2021 07:45
2

Ryota Morioka maakt al enkele seizoenen het mooie weer bij Sporting Charleroi, nadat hij in zijn debuutjaar bij Waasland-Beveren hoge ogen gooide. Zijn avontuur bij RSC Anderlecht verliep minder succesvol, al waren de omstandigheden naar verluidt niet ideaal voor de Japanner.

Bij Anderlecht werd Morioka sneller dan verwacht voor de leeuwen gegooid. "Het hielp hem allicht ook niet dat de club enkele dagen na zijn komst Sofiane Hanni verkocht. Sofiane was de nummer 10, de draaischijf van de ploeg. Net voor zijn vertrek had hij nog een hattrick gemaakt tegen Standard. Van de ene dag op de andere moest Ryota hem vervangen. Begin er maar aan...", vertelt ex-Anderlecht-ploegmaat Dennis Appiah in Sport/Voetbalmagazine.

Bovendien werd Morioka niet echt geholpen door zijn ploegmaats, aangezien Anderlecht zoekende was. "Eerlijk gezegd was het ook niet de meest joviale kleedkamer op dat moment. We hadden zeker meer kunnen doen om hem op zijn gemak te stellen, maar als de ploeg niet draait is dat moeilijk", klinkt het. Uiteindelijk vertrok de Japanner naar Charleroi, waar het hem beter vergaat.