Ronaldo redt United opnieuw, Danjuma weer bepalend en Juventus naar knock-out

02-11-2021 23:06 Laatste update: 23:09

Manchester United heeft op bezoek bij Atalanta Bergamo in de slotfase gelijkgespeeld. De Italiaanse subtopper hield lang stand, maar het was niet genoeg voor een overwinning. Villarreal wint mede door Danjuma Groeneveld (ex-Club Brugge) en gaat zelfs aan kop in Groep F van de Champions League. Daarnaast heeft Juventus zich in Groep H al verzekerd van de knock-outfase.

Atalanta - United 2-2
Twee weken geleden ontsnapte de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer nog aan puntenverlies tegen Atalanta. Dinsdagavond kwam United opnieuw goed weg. Na twaalf minuten kwam United echter al op achterstand: David de Gea reageerde dramatisch op een schot van Josip Iličić, die voor de 1-0 tekende. Op slag van rust stond Cristiano Ronaldo andermaal op. Hij produceerde de gelijkmaker na een fraaie aanval.

In de tweede helft ging het echter opnieuw mis voor United. Duván Zapata ontweek een tackle van Harry Maguire, waarna hij De Gea passeerde. De treffer werd in de eerste instantie nog afgekeurd, maar daar stak de VAR een stokje voor. Het slot was even verrassend als voorspelbaar, want wie anders zou Man U redden? Ronaldo maakte in blessuretijd immers nog de gelijkmaker. Na een rommelige fase zette de Portugese scherpschutter zijn rechter loepzuiver tegen een afvallende bal. United staat door het gelijkspel nu tweede in Groep F. Atalanta is de nummer drie.

Villarreal - Young Boys 2-0
De andere wedstrijd in Groep F leverde een minder spektakel op. Met Danjuma in de basis trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind: uit een corner maakte Étienne Capoue de 1-0, in de slotfase pikte Danjuma zijn goal ook nog mee. Hij bepaalde de einduitslag op 2-0. Daardoor klimt Villarreal naar de eerste plek in de poule.

Juve - Zenit Sint-Petersburg 4-1
Juventus is door de overwinning op Zenit al zeker van een plekje in de volgende ronde. Bij De Oude Dame zag men Leonardo Bonucci bij een 1-0 voorsprong opmerkelijk in de fout gaan: de Italiaanse stopper kopte de bal in eigen doel. Daardoor stond het bij rust 1-1.

Na de pauze nam Juventus echter afstand: Paulo Dybala, Federico Chiesa en Álvaro Morata waren trefzeker voor hun ploeg. Daardoor gaat Juve na de winter ook Champions League spelen. Zenit en Malmö kunnen de ploeg niet meer inhalen in hun poule.