Ziyech cruciaal voor Chelsea in Zweden, Nmecha matchwinnaar voor Wolfsburg

02-11-2021 20:45
4

Chelsea heeft door Hakim Ziyech een overwinning geboekt bij Malmö FF. The Blues kwamen moeilijk tot scoren in Zweden, maar Ziyech nam zijn ploeg bij de hand. Bij VfL Wolfsburg kroonde ex-RSC Anderlecht spits Lukas Nmecha zijn club de overwinning.

Malmö - Chelsea 0-1
Bij de bezoekers mocht Ziyech van trainer Thomas Tuchel in de basis starten. Chelsea had bijna de gehele eerste helft de bal en kreeg prima mogelijkheden, maar de ploeg uit Londen verzuimde om te scoren. Daardoor stond het bij rust nog steeds 0-0.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. In de 56ste minuut werd de ban gebroken door Chelsea. Callum Hudson-Odoi zette een fraaie combinatie op met Kai Havertz, waarna eerstgenoemde de bal voor het doel slingerde. Daar stond Ziyech helemaal vrij. De oud-Ajacied maakte er dankbaar gebruik van: hij schoot koel de 0-1 tegen de touwen.

In het restant van de wedstrijd bleef Chelsea dominant en kreeg het genoeg kansen om de marge te verdubbelen. Dat lukte echter niet: 0-1 werd de einduitslag. Daardoor komt Chelsea nu in punten gelijk met Juventus in Groep H van de Champions League. De Oude Dame komt later op de avond echter nog in actie tegen Zenit Sint-Petersburg.

Wolfsburg - Red Bull Salzburg 2-1
In Duitsland kreeg Salzburg de kans om zich te verzekeren van de volgende Champions League-ronde. Zo ver kwam het echter niet. Na drie minuten keken de Oostenrijkers al tegen een 1-0 achterstand aan, na een treffer van Ridle Baku. Na een half uur spelen bracht voormalig Ajax-verdediger Maximilian Wöber de spanning echter terug in de wedstrijd. Hij krulde een vrije trap fraai raak.

In de tweede helft ging het mis voor Salzburg. Lukas Nmecha maakte een erg fraaie treffer: 2-1. Salzburg wist niet meer terug te komen van die achterstand. Daardoor heeft Wolfsburg nog steeds al zijn duels gewonnen sinds het ontslag van Van Bommel. Die Wölfe staan nu even tweede in Groep G van de Champions League. Salzburg blijft eerste. Concurrenten Sevilla en Lille OSC spelen later op dinsdag tegen elkaar.

Bij Wolfsburg stonden Koen Casteels en Aster Vranckx (ex-KV Mechelen) in de basis. Dodi Lukebakio mocht dan weer invallen in minuut 63. Hij kwam in de plaats van de Nederlander Wout Weghorst.