'Barcelona en Xavi zijn akkoord, presentatie gepland voor zondag'

'Barcelona en Xavi zijn akkoord, presentatie gepland voor zondag'

02-11-2021 16:43
1

Xavi Hernández en FC Barcelona zijn tot een akkoord gekomen. De Spaanse oefenmeester, die tijdens zijn actieve loopbaan veel successen vierden in Camp Nou, moet alleen nog wachten tot ook de clubs het eens zijn.

Al-Sadd, de huidige club van Xavi, is namelijk niet van plan om hun trainer zomaar naar Barcelona te laten vertrekken. Het is wachten tot er een akkoord is tussen de Qatarezen en de beleidsbepalers in Catalonië, aangezien El Mundo Deportivo weet dat er al een contract klaarligt waar zowel trainer als club tevreden mee zijn.

Xavi zal minder gaan verdienen dan in Qatar en kan bonussen binnenhalen door bepaalde doelen te halen. Daar is de oefenmeester akkoord mee gegaan en nu wacht hij in Doha af of de delegatie van Barça die binnenkort gaat onderhandelen met Al-Sadd, eruit gaat komen.

Het is de bedoeling dat Xavi op zondag of maandag gepresenteerd zal worden In Camp Nou. Dat betekent dat interim-trainer Sergi Barjuán, die vorige week het stokje overnam van de ontslagen Ronald Koeman, ook tijdens de lastige uitwedstrijd bij Celta de Vigo nog op de Catalaanse bank zal zitten.