Kaba is op dreef bij OHL, maar: ‘Club Brugge klopte vorig seizoen al eens aan’

Kaba is op dreef bij OHL, maar: ‘Club Brugge klopte vorig seizoen al eens aan’

Sory Kaba is de laatste tijd goed op dreef bij OH Leuven. De spits kwam afgelopen zomer pas laat toe in Leuven maar heeft nu toch zijn beste vorm te pakken. Het had echter ook anders kunnen lopen voor Kaba. Zo toonde Club Brugge een jaar geleden ook al interesse.

Met vier doelpunten in zijn laatste drie competitiewedstrijden heeft Kaba op zijn eentje het scoringsprobleem van OH Leuven opgelost. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van het Deense Midtjylland. Bij die club klopte Club Brugge een jaar geleden ook al eens aan voor Kaba.

"Ik kon bij beide clubs Champions League spelen, maar bij Midtjylland was ik zekerder van mijn plaats", vertelt Kaba daar zelf over tegenover Het Nieuwsblad. De spits bleef dus in Denemarken en kreeg in elke wedstrijd van de CL-campagne een basisplaats. In een poule met Ajax, Atalanta en Liverpool pakte de Deense club uiteindelijk twee puntjes.

Club Brugge was overigens niet de enigste Belgische club die interesse had in Kaba. Zo aasde ook Genk al eens op de 26-jarige spits. Daarvoor moeten we wel al langer terug in de tijd. Kaba speelde toen nog in Spanje bij Elche. De deal ging uiteindelijk niet door omdat toenmalig technisch directeur Gunther Jacob naar Marseille trok. Via OHL belandde Kaba uiteindelijk toch nog in ons land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie