Belgen schitteren als spits in Europese competities, ook Casteels blinkt weer uit

Belgen schitteren als spits in Europese competities, ook Casteels blinkt weer uit

02-11-2021 10:00 Laatste update: 03-11-2021 13:30
13

Afgelopen weekend en maandag speelden weer heel wat Belgen in de buitenlandse competities. VoetbalPrimeur.be voorziet u van een overzicht van belichte en onderbelichte prestaties.

Koen Casteels - VfL Wolfsburg
Casteels behoedde Wolfsburg van een doelpunt bij Bayern Leverkusen. De ploeg van de Belgische doelman ging met 0-2 winnen bij Leverkusen en knoopt zo langzamerhand weer aan bij de Europa-plaatsen van het klassement. Casteels stopte een strafschop en toonde zich overigens meer dan betrouwbaar. 

Bij Wolfsburg scoorde oude bekende Lukas Nmecha en kreeg Aster Vranckx een basisplek.

Thorgan Hazard - Borussia Dortmund
T. Hazard lijkt weer helemaal terug te zijn bij Dortmund. Na twee doelpunten in de beker scoorde hij in het weekend ook tegen FC Köln. Hazard startte zowaar in de spits. Zijn laatste doelpunt voor  de drieklapper van deze week dateerde al van 14 augustus. 

Leandro Trossard - Brighton & Hove Albion
Trossard lijkt de man van het moment bij de Engelse kustploeg. Afgelopen weekend scoorde hij de gelijkmaker op Anfield (2-2) met een heerlijk doelpunt. De ex-Genkie speelde als een valse spits, en deed dat met verve. 

Yorbe Vertessen - PSV
Vertessen kon in het weekend twee doelpunten scoren in de 5-2-zege van PSV tegen Twente. Het was weer enige tijd geleden dat hij de weg naar doel vond voor PSV, maar die vloek lijkt nu weer gemakkelijk verbroken. Met twee knappe doelpunten toonde hij zich vol van vertrouwen. Een spits om in de gaten te houden.