Bellingham vlak voor BVB-Ajax onderwerp van opvallende claim: 'Liverpool bound'

Bellingham vlak voor BVB-Ajax onderwerp van opvallende claim: 'Liverpool bound'

02-11-2021 07:20

Vlak voordat Jude Bellingham het opnieuw met Borussia Dortmund opneemt tegen Ajax, is hij in het middelpunt van de Engelse belangstelling komen te staan. De achttienjarige middenvelder zou in vertrouwen hebben laten vallen dat hij op weg is naar Liverpool.

Craig Hignett – goed voor 101 Premier League-wedstrijden namens Middlesbrough, Blackburn Rovers en Leicester City – maakte de inmiddels veelbesproken claim bij BBC Radio Merseyside. "Ik kan niet zeggen wie, maar ik heb dit van een betrouwbare bron gehoord: Bellingham heeft blijkbaar gezegd dat hij Liverpool bound is", aldus Hignett. "Of het in januari of in de zomer gaat gebeuren, weet ik niet. Maar ik heb van die betrouwbare bron gehoord dat het een zekerheidje is."

Dat Liverpool een transfer van Bellingham ook ziet zitten, is overigens geen geheim. Volgens Borussia Dortmund-directeur Sebastian Kehl behoren The Reds tot een veel groter aantal gegadigden. BVB zal echter niet zomaar meewerken aan een transfer. "Hij is speler van Borussia Dortmund en hij blijft speler van Borussia Dortmund", liet Kehl weten aan Sport1, doelend op Bellinghams tot 2025 doorlopende contract, zonder gelimiteerde transfersom.