AS: Qatarese sjeik wil Xavi-zaak alleen uitspreken als Laporta overkomt

AS: Qatarese sjeik wil Xavi-zaak alleen uitspreken als Laporta overkomt

01-11-2021 22:00
1

Clubpresident Joan Laporta moet hoogstpersoonlijk de plooien met Al-Sadd gladstrijken, meldt AS. De clubs uit Catalonië en Qatar zijn al een aantal dagen met elkaar in de slag, met trainer Xavi als inzet.

Al-Sadd speelt op 3 november nog een belangrijke wedstrijd tegen Al-Duhail, maar leek bereid om Barça-icoon Xavi daarna naar Camp Nou te laten vertrekken. Dat bleek echter meer voeten in de aarde te hebben dan aanvankelijk gedacht: Al-Sadd houdt Xavi voorlopig aan zijn doorlopende contract, liet de club weten in een statement.

Volgens de sportkrant AS moet dit geschil op het allerhoogste niveau uitgesproken worden. Sjeik Mohammed bin Hamad zou alleen met Laporta zelf om de tafel willen. "Als jullie de zaak-Xavi op een vriendelijke manier op willen lossen, moet hij naar Doha komen", wordt een woordvoerder geciteerd door AS. "De sjeik wil op gelijkwaardige basis in gesprek met FC Barcelona. Hij neemt geen genoegen met ondergeschikten, hij wil Laporta spreken."

Barça zit sinds een kleine week zonder trainer, na het ontslag van Ronald Koeman. Sergi Barjuán was tijdens het competitieduel met Deportivo Alavés interim-trainer en zal dinsdag ook het Champions League-treffen met Dinamo Kiev leiden. Vooralsnog is het onduidelijk wie op 6 november in de dug-out zit, wanneer Barcelona Celta de Vigo treft.