“Bestraf provocaties zoals die van Dewaest tegen Anderlecht”

“Bestraf provocaties zoals die van Dewaest tegen Anderlecht”

01-11-2021 17:00 Laatste update: 16:43
35

Zondag deelden RSC Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven de punten. Paars-wit eindigde de match met negen spelers. Onder meer Michael Murillo werd uitgesloten. Achteraf gaf Sebastien Dewaest toe dat hij Murillo bewust provoceerde. Dergelijk gedrag moet gestraft worden, meent Stéphane Breda.

Na de match zei Dewaest dat hij bewust over de billen van Murillo ging om de rechtsachter van Anderlecht op te jagen. Volgens de verdediger van Oud-Heverlee Leuven maakt dat deel uit van het spel. Breda is het daar duidelijk niet mee eens. “Ik zou het relevant zitten dat de Belgische voetbalbond gaat optreden tegen dit soort provocaties”, aldus de voormalige topscheidsrechter bij RTBF.

Volgens Breda had de actie van Dewaest niks met het voetbalspel te maken. “Het is geen tackle of zoiets. Het gebaar hoort niet thuis op een voetbalveld. In België 'vermoordt' je soms je grootmoeder en krijg je een schorsing van één speeldag en een boete van 150 euro. De UEFA straft tenminste goed. Een PSG-coach kreeg 6 maanden nadat hij de ref aanraakte. In België reageert men amper.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s