Ibrahimovic imponeert bij Milan en sneert met 'reminder': 'Blijf vooral fluiten'

Ibrahimovic imponeert bij Milan en sneert met 'reminder': 'Blijf vooral fluiten'

01-11-2021 10:15
4

De tijd krijgt geen vat op Zlatan Ibrahimovic: de veertigjarige Zweed was zondagavond de grote man in de Italiaanse kraker tussen AS Roma en AC Milan (1-2). De fluitconcerten aan zijn adres deren hem niet.

Sterker nog, Ibrahimovic gaat er naar eigen zeggen beter van spelen. "Ik heb die fluitconcerten nodig, het zorgt ervoor dat ik leef. Hoe meer ze fluiten, hoe levendiger ik word", zei hij na afloop op de Italiaanse televisie. "Na al die jaren krijg ik er nog steeds adrenaline van als ze me uitfluiten. En dankzij die adrenaline kan ik goed presteren. Dus blijf vooral fluiten."

Ibrahimovic tekende met een snoeiharde vrije trap voor de vierhonderdste competitiegoal in zijn carrière. De snelheid: 101 kilometer per uur. "Dat is niet erg hard", reageerde de Zweed met een brede glimlach. "Normaal schiet ik met 200 kilometer per uur, je merkt dat ik al wat ouder word." Kort na middernacht deelde Ibrahimovic op social media een foto van zijn voetbalschoenen met daarop het getal 40, verwijzend naar zijn leeftijd. 'Reminder', zette hij erbij.