'Barcelona denkt aan Van de Beek: mogelijke huurdeal komt stapje dichterbij'

'Barcelona denkt aan Van de Beek: mogelijke huurdeal komt stapje dichterbij'

01-11-2021 09:45
7

In Spanje wordt gespeculeerd over Donny van de Beek. Een huurdeal tussen FC Barcelona en Manchester United zou 'een stapje dichterbij' zijn gekomen.

De situatie is bekend: na een mislukt debuutseizoen leek Van de Beek meer kansen te krijgen van United-manager Ole Gunnar Solskjaer, maar de teller staat in november op vijf Premier League-minuten. Het zorgt voor frustraties bij de Nederlander, die desondanks alles blijft geven. Op de achtergrond is een (tijdelijk) vertrek in de maak. Barcelona geldt als kandidaat om hem komende winter over te nemen, meldt Diario Sport.

Het feit dat Van de Beek zijn zaakwaarnemer Guido Albers heeft ingeruild voor Ali Dursun, de makelaar van Frenkie de Jong, vergroot volgens Sport de kansen van Barcelona. Het is geen geheim dat Barça al langer gecharmeerd is van de oud-Ajacied. In de zomer zou Van de Beek nog zijn aangeboden in Camp Nou.

Diario Sport schat in dat Van de Beek een versterking zou zijn voor Barcelona, omdat de middenvelders op dit moment amper scoren. De middenvelder van Manchester United zou een 'type-Wijnaldum' zijn. Die koos afgelopen zomer niet voor Barça, maar Paris Saint-Germain. Omdat de Catalanen geen geld hebben voor transfers, ligt een huurdeal met United het meest voor de hand.