Messi zoekt toenadering tot Barcelona: 'Ik wil technisch directeur worden'

Messi zoekt toenadering tot Barcelona: 'Ik wil technisch directeur worden'

01-11-2021 09:00 Laatste update: 09:05
4

Lionel Messi staat open voor een terugkeer bij FC Barcelona in de toekomst. Dat laat de Argentijn (34) weten in een interview met Diario Sport. Hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd als technisch directeur.

Messi kreeg in Parijs bezoek van Sport, dat de onvermijdelijke vraag stelde: wil hij ooit terugkeren bij Barcelona? "Ja", reageert de aanvaller van Paris Saint-Germain. "Ik heb altijd gezegd dat ik graag de club zou helpen, op welke manier dan ook. Het moet een situatie zijn waarin ik nuttig kan zijn en wat kan bijdragen."

"Ik zou technisch directeur willen worden", draait Messi er niet omheen. "Natuurlijk weet ik niet of dat bij Barcelona of een andere club gaat zijn, maar als er een mogelijkheid is zou ik daar voor openstaan. Ik hou van Barcelona en ik hoop dat de club gezond blijft, verder kan groeien en bij de beste van de wereld blijft behoren."

Messi verliet Barcelona afgelopen zomer voor PSG. Hij was 21 jaar actief bij de Catalaanse grootmacht, die hem door de financiële crisis in Camp Nou niet meer kon betalen. Bij PSG ligt Messi vast tot medio 2023, met een optie op een extra seizoen.