Van Basten over 'onverstandig' Koeman-ontslag: 'Dat schiet echt niet op'

Van Basten over 'onverstandig' Koeman-ontslag: 'Dat schiet echt niet op'

31-10-2021 23:35

Marco van Basten vindt het onverstandig dat FC Barcelona Ronald Koeman heeft ontslagen. San Marco denkt niet dat een andere trainer beter werk zal verrichten in Camp Nou.

Bij Rondo wordt Van Basten om zijn mening gevraagd over de exit van Koeman. "Bij Barcelona zijn ze gewend aan de top en dat kan nu niet", begint de oud-spits van Ajax en AC Milan. "Er moeten nu zes of zeven jongens van rond de twintig ingepast worden. Ik vind het dan niet meer dan logisch dat je niet constant presteert."

"Ik vind het onverstandig dat Barça Koeman heeft weggestuurd", gaat Van Basten verder. "Hij ging goed met de jeugd en de situatie om. Ik denk niet dat een ander het beter zal doen, dat zag je gisteren (zaterdag tegen Deportivo Alavés, toen Barça met 1-1 gelijkspeelde, red.) ook al. Er is weinig veranderd. Het is jammer dat Ronald niet de kans heeft gekregen om de boel weer op te bouwen. Ik denk wel dat hij het kan."

"Ik vind het onverstandig van zo'n krachtige man als Laporta dat hij dit niet inziet", stelt Van Basten. "Sterker nog, nu zet hij weer een ander (Sergi Barjuán, red.) voor de groep. Dat schiet echt niet op."