Club Brugge én Standard moeten belangrijke pion missen in topper van volgende week

Club Brugge én Standard moeten belangrijke pion missen in topper van volgende week

31-10-2021 19:00
3

Standard en Club Brugge nemen het komend weekend tegen elkaar op in een zonder twijfel beladen topper. Daarin zullen beide ploegen echter niet op de sterkst mogelijke elf kunnen rekenen.

Zowel Standard als Club Brugge zullen het al zeker zonder één belangrijke sterkhouder moeten doen. In het duel tegen KV Kortrijk kreeg Joao Klauss bij Standard een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het duel tegen Club Brugge. Zijn meest logische vervanger bij de Rouches lijkt Jackson Muleka te gaan worden.

Standard verliest daarmee een belangrijke pion in de aanvalslinie, al heeft Klauss er ook geen spectaculair seizoen opzitten tot dusver. Na veertien partijen zit hij slechts aan drie doelpunten en twee assists voor de Rouches.

Lang zullen we tegen Standard ook niet in actie zien komen. Ook hij pakte een vijfde gele kaart dit seizoen en is er tegen Standard dus niet bij. Wie een basisplek zal krijgen bij Club Brugge is niet bekend, al opent het mogelijkheden voor Ignace Van der Brempt en Kamal Sowah om een nieuwe kans te krijgen.

Met zijn drie doelpunten en zes assists in dertien competitiewedstrijden speelt Lang al een belangrijke rol bij Club Brugge dit seizoen. Ook tegen STVV was hij zaterdag weer goed voor een assist.