VAR-moment helpt Antwerp voorbij Cercle Brugge

31-10-2021 17:53
24

Royal Antwerp FC heeft er drie punten bij. Zondag won het met 0-1 van Cercle Brugge. Michael Frey scoorde het enige doelpunt van de partij vanaf elf meter.

De eerste helft in het Jan Breydelstadion hadden de spelers ook schriftelijk kunnen afleggen. Cercle Brugge had de bovenhand van het spel, maar kwam amper tot kansen. Al na drie minuten hoopte de thuisclub tevergeefs op een strafschop. Er was evenwel weinig aan de verder. Verder toonde Matondo zich, maar het was allemaal niet spectaculair. Butez moest één keer echt ingrijpen. Cercle had trouwens ook de pech dat Corryn al na twintig minuten spelen geblesseerd het veld moest verlaten. Bij Antwerp was het eigenlijk nog minder. Vlak voor de rust trapte Fisher een metertje naast. Het was het grootste gevaar van de bezoekers voor de rust.

Wie in de tweede helft op beterschap had gehoopt, kwam bedrogen uit. Beide ploegen hadden geen zin om er een spektakelstuk van te maken. Na 57 minuten dan toch opschudding. Er leek weinig aan de hand, maar de VAR was scherper dan de spelers op het veld. De man in Tubeke zag handspel van Utkus in de eigen zestien. D'Hondt ging naar de beelden kijken en legde de bal op de stip. Frey pakte het cadeautje uit en bezorgde Antwerp de overwinning in Brugge.