Sakala (ex-KV Oostende) met eerste hattrick voor Rangers: Trots, nog honger

Sakala (ex-KV Oostende) met eerste hattrick voor Rangers: "Trots, nog honger"

31-10-2021 16:07
1

Rangers boekte zondag een klinkende 1-6 overwinning op het veld van Motherwell. De grote uitblinker van de namiddag was Fashion Sakala. De voormalige speler van KV Oostende trof drie keer raak.

De Schotse landskampioen kwam op de vorige speeldag op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Aberdeen en had dus iets recht te zetten. Dat lukte aardig. Tegen Motherwell kwam het nog achter, maar door een goal van James Tavernier kwam Rangers nog voor de rust langszij. Sakala opende in de blessuretijd van de eerste helft zijn rekening.

Na de pauze maakte Sakala er nog twee bij. Tussen zijn treffers wist ook nog Glen Kamara te scoren. Kemar Roofe (ex-RSC Anderlecht) zette dan weer de eindstand in de blessuretijd van de tweede helft op het bord. Stephen O'Donell pakte bij de thuisploeg rood. Ianis Hagi (ex-KRC Genk) bleef bij Rangers negentig minuten op de bank.

Door de zege telt Rangers nu 27 punten. De leider heeft 4 punten meer dan de nummer 2 in de stand, rivaal Celtic.

Na de match was Sakala een tevreden man. Hij had goed naar zijn ploegmaats geluisterd. "Eerst wil ik God bedanken en dan natuurlijk mijn ploegmaats. Ze vertelden mij om meer op te duiken in de box. Dat deed ik ook. De spelers en zeker de kapitein zijn er altijd voor mij. Dit doet natuurlijk deugd, maar ik heb honger naar nog meer", aldus de voormalige aanvaller van KV Oostende.