Belgische topclubs moesten niet hopen op Theate: 'Enkel voor KV Oostende'

Belgische topclubs moesten niet hopen op Theate: 'Enkel voor KV Oostende'

01-11-2021 18:15
1

Arthur Theate komt momenteel uit voor het Italiaanse Bologna, maar werd afgelopen zomer ook gelinkt aan verschillende Belgische topclubs. Tot een transfer kwam het echter niet, al was er wel interesse.

De exacte naam van de ploegen die interesse tonen in Theate is niet bekend, al werden vooral Club Brugge en KRC Genk naar voren geschoven. De verdediger zelf geeft alvast aan dat er flink wat interesse was in hem. "Er waren contacten met Belgische en buitenlandse clubs", klinkt het in La Capitale.

Toch kregen zij al snel een njet te horen van Theate, die geen zin had in een avontuur bij een Belgische topclubs. "Als ik in België zou blijven, dan was het bij KV Oostende met coach Alexander Blessin. Ik zou niet naar een andere Belgische club zijn gegaan", geeft Theate duidelijk aan.

Hij vertrok uiteindelijk toch bij KV Oostende en werd voor een som van 6,5 miljoen euro overgenomen door Bologna. Daar is de 21-jarige verdediger inmiddels een basispion en was hij al goed voor twee doelpunten en een assist in zes partijen.