Dennis komt terug op busincident: Mijn prijs zakte en ik kon sneller weg

Dennis komt terug op busincident: "Mijn prijs zakte en ik kon sneller weg"

31-10-2021 16:15
4

Emmanuel Dennis verliet Club Brugge via de achterdeur maar vindt nu in Watford zijn voetbalgeluk terug. Het dieptepunt van zijn Brugse periode was misschien wel het befaamde busincident. De Nigeriaan geeft zijn versie van het verhaal.

In november 2020 trok Club Brugge naar Dortmund voor een Champions League kraker. Club deed dat tot ieders verrassing zonder Dennis. Al snel werd duidelijk waarom. De Nigeriaan had zich misdragen op de bus en moest uiteindelijk in Brugge blijven. Dennis geeft tegenover Het Nieuwsblad zijn versie van het incident.

"Door corona warden er al een tijdje twee bussen gebruikt bij Club Brugge. Voor aanvang van een verplaatsing kreeg je een envelop waarin je plaats op de bus werd vermeld", vertelt Dennis. "Ik had die envelop niet bekeken want we zaten toch altijd op dezelfde plaats. Toen kwam de teammanager me ineens vertellen dat ik op de foute bus zat."

Toen brak er iets bij de huidige Watford-aanvaller. "Er zat geen logica in. Siebe Schrijvers zat ook op de foute bus maar die mocht blijven zitten. Ik werd kwaad en ging in discussie met de teammanager. Philippe Clement gaf me dan de optie om naar de andere bus te gaan of in Brugge te blijven. Ik ben gewoon in Brugge gebleven. Dat had de coach denk ik niet verwacht. Ik heb er geen spijt van. Mijn prijs zakte en ik kon makkelijker weg. Ik was echt wanhopig."