Dan weet je dat het moeilijk wordt, Peeters dreigt record aan Openda te verliezen

Dan weet je dat het moeilijk wordt, Peeters dreigt record aan Openda te verliezen

31-10-2021 10:50 Laatste update: 23:55
5

Loïs Openda is aan zijn tweede seizoen bij Vitesse bezig. De huurling van Club Brugge is in Nederland goed bezig. Zaterdag hielp hij met twee goals zijn ploeg aan een zege tegen Heerenveen. Niemand minder dan Bob Peeters dreigt stilaan een record te verliezen.

Openda scoorde tegen Heerenveen zijn vierde en vijfde competitiedoelpunt van dit seizoen. Aan zijn eerste treffer van de avond tegen Heerenveen zat wel een geurtje. De scheidsrechter raakte eerst de bal, maar brak de aanval niet af. Vorig seizoen trof onze landgenoot tien keer raak in de Eredivisie. In de Nederlandse Eerste Klasse scoorde Openda dus vijftien doelpunten.

Slechts één Belg deed beter voor Vitesse, Bob Peeters. In dienst van de club uit Arnhem scoorde Peeters in totaal zeventien competitiedoelpunten. Peeters speelde van 2000 tot 2003 voor Vitesse.

Gert Claessens mag mee op het podium van het klassement Belgen die het vaakst in de competitie scoorden voor Vitesse. Net zoals Openda trof hij vijftien keer raak voor Vitesse. Claessens speelde vier seizoenen voor Vitesse.

Na Claessens volgens Onur Kaya met zeven goals en Gil Swerts met vijf doelpunten voor Vitesse.