Juventus kan titel al bijna vergeten, Simeone jr. slaat in eerste kwartier toe

Juventus kan titel al bijna vergeten, Simeone jr. slaat in eerste kwartier toe

30-10-2021 19:58

Juventus lijkt een herovering van zijn Serie A-troon nu al te kunnen vergeten. De Oude Dame verloor woensdag thuis van Sassuolo en knoeide zaterdag ook tegen Hellas Verona: Giovanni Simeone maakte in het eerste kwartier al het verschil namens de thuisploeg.

De zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone had geen last van Matthijs de Ligt, die na de zeperd tegen Sassuolo op de bank werd gezet en daar ook negentig minuten bleef. Zijn vervangers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci waren vooraf al gewaarschuwd voor de Argentijnse spits, die onlangs tegen SS Lazio zijn derde, vierde, vijfde én zesde Serie A-treffer van het seizoen maakte.

Nummer zeven en acht volgden echter al snel tegen Juventus. Na elf minuten stond hij op de goede plek na een halve redding van Wojciech Szczesny, op een inzet van Antonín Barák. Drie minuten later was het wederom raak, nadat hij Szczesny verraste met een schitterende uithaal van afstand: 1-0 en 2-0.

Juventus kwam nog terug in de wedstrijd door Weston McKennie, die snoeihard raak schoto via de lat. Het zou echter bij die fraaie 2-1 blijven. De Oude Dame zakt op doelsaldo naar plek acht en moet vrezen dat koplopers Napoli en AC Milan liefst zestien punten weglopen.