Al-Sadd slaat met statement terug naar Barça: 'Hij ligt hier gewoon vast'

Al-Sadd slaat met statement terug naar Barça: 'Hij ligt hier gewoon vast'

29-10-2021 23:59
1

Al-Sadd laat Xavi niet zonder slag of stoot naar FC Barcelona gaan. De gewezen middenvelder is topfavoriet om Ronald Koeman als trainer op te volgen in Camp Nou, maar niet als het aan de Saoedische club ligt.

In een statement maken zij duidelijk dat Xavi wat hen betreft gewoon zijn contract uitdient. 'Als reactie op wat er de laatste tijd allemaal rondgaat, wil het management van Al-Sadd nogmaals bevestigen dat Xavi een tweejarig contract heeft bij de club', zo valt er te lezen.  Hij is volledig gefocust op de komende wedstrijden van  de ploeg om de koppositie in de competitie te behouden en de titel succesvol te verdedigen.'

Dat betekent waarschijnlijk dat Barcelona de voormalig middenvelder niet zomaar aan kan stellen als opvolger van Koeman. Voorzitter Joan Laporta liet al doorschemeren dat Xavi de gewenste kandidaat is, maar zal dus voorlopig nog met Sergi Barjuán als interim-trainer door moeten. Het is niet duidelijk of Al-Sadd tevreden is met een eventuele afkoopsom en hoe hoog die dan zou moeten zijn.