Supportersgeweld in Nederland: wedstrijd tussen MVV en Roda JC gestaakt

Supportersgeweld in Nederland: wedstrijd tussen MVV en Roda JC gestaakt

29-10-2021 22:14
3

In Nederland is de derby tussen MVV en Roda JC fout afgelopen. Net voor rust werd de partij gestaakt. De fans van beide clubs bestookten elkaar met vuurpijlen en wilden elkaar te lijf gaan, waarna scheidsrechter Joey Kooij besloot om de spelers naar binnen te halen.

De wedstrijd verliep ruim veertig minuten prima, maar toen de rust naderde werd er uit het vak met Roda-supporters met vuurwerk richting de Maastrichtse aanhang gegooid. Die reageerden daar vervolgens op door vuurpijlen terug het uitvak in te schieten. Kooij zag het even aan, maar besloot uiteindelijk toch om de spelers naar de kant te halen.

Ondertussen werden er ook fans die het veld op kwamen afgevoerd en dreigde een situatie waarbij de beide groepen met elkaar in aanvaring zouden komen. Dat was reden genoeg om er tijdelijk mee op te houden in Maastricht, waar het op dat moment nog 0-0 stond. Het is onduidelijk of er doorgespeeld kan worden en daarover wordt nu overlegd door scheidsrechter en veiligheidscoördinatoren. Het komende kwartier wordt er zeker niet gespeeld.

Burenruzies
De wedstrijd tussen MVV en Roda JC is één van de hevigste en onvriendelijkste burenruzies in het Nederlandse voetbal. Het gaat vaker fout dan goed tussen de twee supportersgroepen en onlusten rond en tijdens de wedstrijden zijn dan ook haast een zekerheidje.

Uiteindelijk werd besloten om de partij ook definitief te staken. Roda JC meldt dat er niet meer gevoetbald gaat worden. Wat er nu gaat gebeuren met het restant van de wedstrijd, is niet duidelijk. Daar zal de komende dagen meer duidelijkheid over moeten komen.