L'Équipe: Wijnaldum niet de favoriete middenvelder van Zuid-Amerikaanse PSG'ers

L'Équipe: Wijnaldum niet de favoriete middenvelder van Zuid-Amerikaanse PSG'ers

29-10-2021 23:16
2

Georginio Wijnaldum heeft zich nog niet kunnen onderscheiden tijdens zijn eerste maanden bij Paris Saint-Germain. De Zuid-Amerikaanse PSG-enclave is volgens L'Équipe niet bepaald op de hand van de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal.

In Italië deden al verhalen de ronde dat spelers als Neymar, Ángel Di María en Marquinho – die deze zomer gezelschap kregen van mede-Latino Lionel Messi – liever met Keylor Navas als keeper speelden dan met Gianluigi Donnarumma. Deze verhalen werden weggezet als 'fake news', maar L'Équipe meent dat met Wijnaldum iets soortgelijks aan de hand is. Volgens de toonaangevende Franse sportkrant hebben de Zuid-Amerikanen liever de Argentijn Leandro Paredes op het middenveld.

Wijnaldum viel in Le Classique tegen Olympique Marseille pas kort voor tijd in bij PSG. Mogelijk krijgt hij in de komende wedstrijden meer kansen om minuten te maken. Paredes sukkelt al langer met blessures en met Marco Verratti is er nóg een concurrent weggevallen. PSG speelt tot aan de interlandbreak nog wedstrijden tegen Club Brugge en Girondins de Bordeaux.