Laporta denkt hardop na: 'Of we Koeman eerder moesten ontslaan? Misschien wel ja'

Laporta denkt hardop na: 'Of we Koeman eerder moesten ontslaan? Misschien wel ja'

29-10-2021 15:26
3

Joan Laporta vraagt zich hardop af of hij Ronald Koeman niet eerder de laan uit moest sturen bij FC Barcelona. De preses van de Catalanen ontsloeg de Nederlandse oefenmeester na de nederlaag bij Rayo Vallecano.

Vrijdagmiddag vertelt Laporta op een persconferentie over de exit van Koeman. Hij krijgt de vraag of hij de geboren Zaandammer te laat heeft ontslagen. "Misschien wel ja", antwoordt hij. "Met wat ik heb gezien, is dat makkelijker om te zeggen. Misschien moest ik deze beslissing eerder nemen, maar we dachten dat Koeman een bepaalde mate van vertrouwen verdiende."

Naar verluidt krijgt Koeman een bedrag van twaalf miljoen euro mee door zijn ontslag. Daar vertelt Laporta ook over. "Dat heeft overal invloed op, want we moeten dat geld betalen", stelt. "We hebben de precieze kosten uitgerekend, waarna de directeur de zaak heeft opgelost."

Op diezelfde persconferentie benadrukte Laporta dat zijn band met Koeman niet slecht is na het ontslag. "Hij zei dat hij het begreep en dat dit nu eenmaal gebeurt in het voetbal. De gesprekken over zijn definitieve contractontbinding verlopen voorspoedig en we zullen zijn arbeidsovereenkomst respecteren", zei Laporta.