Laporta over Koeman: 'Gesprekken over ontbinding verlopen voorspoedig'

Laporta over Koeman: 'Gesprekken over ontbinding verlopen voorspoedig'

29-10-2021 14:15
4

FC Barcelona-voorzitter heeft vrijdag gereageerd op het ontslag van Ronald Koeman. De trainer stond al langere tijd onder grote druk en werd na de midweekse nederlaag bij Rayo Vallecano uit zijn functie ontheven.

Dat Laporta niet het volste vertrouwen in Koeman had, was al maandenlang een publiek geheim. De preses benadrukt echter dat zijn persoonlijke relatie met de Nederlander nog steeds goed is. "Hij zei dat hij het begreep en dat dit nu eenmaal gebeurt in het voetbal. De gesprekken over zijn definitieve contractontbinding verlopen voorspoedig en we zullen zijn arbeidsovereenkomst respecteren", laat hij weten aan de Spaanse pers. Koeman krijgt naar verluidt twaalf miljoen euro mee na zijn tussentijdse ontslag.

De trainer leidde Barça te midden van alle onrust vorig seizoen naar winst in de Copa del Rey. "Daar willen we hem voor bedanken", aldus Laporta. "Dat hij nu is ontslagen, komt door de laatste resultaten. De situatie was niet meer om te keren en wij vonden dat wij in moesten grijpen."

Sergi Barjuán zal tijdens de wedstrijden tegen Deportivo Alavés en Dinamo Kiev als interim-trainer fungeren. Daarna moet huidig Al-Sadd-trainer Xavi het stokje over gaan nemen, is inmiddels duidelijk geworden. "Ik spreek hem heel vaak, we hebben een goede band", doet Laporta weinig geheimzinnig. "Ik weet precies hoe hij over het team denkt en wat hij vindt dat er moet gaan gebeuren."