Onthuld: Manchester City kwam op de proppen voor Lukaku

Onthuld: "Manchester City kwam op de proppen voor Lukaku"

29-10-2021 12:00
2

Romelu Lukaku speelt sinds dit seizoen terug bij Chelsea, maar ook Manchester City probeerde hem eerder al te halen. Dat onthult zijn makeaar Franco Pastorello bij The Telegraph.

"Ik kan hier denk ik zonder iemand teleur te stellen wel zeggen dat Manchester City in 2020 op de proppen kwam voor Lukaku", vertelt Pastorello daar. "De onderhandelingen gingen heel concreet en heel serieus van start, maar uiteindelijk veranderde City van gedacht of waren ze niet klaar om de transfer te laten plaatsvinden."

Uiteindelijk keerde hij toch terug naar Engeland, maar dan bij Chelsea. "Chelsea was er 100 procent zeker van dat hij the one was. Ik heb nooit mijn twijfels gehad, maar zij moesten er uiteindelijk toch twee keer over nadenken. Het duurde even voor ze een bod deden dat voldoende was voor Inter. Pas nummer vijf was het bod dat de onderhandelingen deed slagen. Een goeie deal voor iedereen, denk ik."

Chelsea heeft naar verluidt ongeveer 115 miljoen euro betaald voor Lukaku, die afgelopen seizoen nog kampioen werd bij Inter. Lukaku speelde voorlopig elf matchen voor Chelsea en scoorde vier doelpunten. Momenteel herstelt hij van een blessure.