Rooney kraakt Man United-spelers af: Kritiek op Solskjaer is te makkelijk

Rooney kraakt Man United-spelers af: "Kritiek op Solskjaer is te makkelijk"

29-10-2021 11:00
3

Wayne Rooney vindt de kritiek op Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer niet terecht. De oud-spits van de Red Devils stelt dat de teleurstellende resultaten te maken hebben met de houding van de spelers.

Het gaat de laatste weken niet goed bij Manchester United. De ploeg leed al meerdere wedstrijden puntenverlies en kreeg een pak slaag van aartsrivaal Liverpool (0-5). De druk op Solskjaer is daardoor hoog, maar Rooney is kritisch op de spelers van United. "Ze moeten gekwetst worden door deze situatie. Ze moeten voelen hoeveel pijn het je doet als je wedstrijden verliest", laat hij optekenen door Sky Sports.

"Ik zie te veel spelers die niet terug willen omschakelen, niet willen verdedigen en niet bereid zijn om alles op het spel te zetten voor de club", gaat Rooney verder. "Dat is onacceptabel. De spelers moeten in de spiegel kijken. Het is te makkelijk om alleen kritiek te hebben op de manager, terwijl die spelers veel geld krijgen om hun werk te doen. Ze voeren dat echter niet goed uit."

Rooney droeg zelf tussen 2004 en 2017 het shirt van Manchester United. Momenteel is hij werkzaam als manager van Derby County. Met die club staat hij laatste in de Championship.