Fabrizio Romano: Barcelona verlegt vizier na inlijven Xavi, drie contractdossiers

Fabrizio Romano: Barcelona verlegt vizier na inlijven Xavi, drie contractdossiers

29-10-2021 07:47

Nu de opvolging van trainer Ronald Koeman is geregeld, kan FC Barcelona het vizier weer verleggen, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De Catalanen hopen na de komst van Xavi Hernández drie spelerscontracten te kunnen verlengen.

Barça brak onlangs al de verbintenissen van toptalenten Pedri en Ansu Fati open. Ronald Araújo, Gavi en Ousmane Dembélé moeten hun voorbeeld gaan volgen. Araújo maakte onder naamgenoot Koeman zijn debuut en is inmiddels een vaste waarde als centrale verdediger, Gavi is aan het seizoen van zijn doorbraak bezig en mocht op zijn zeventiende al in de nationale ploeg van Spanje debuteren: het duo ligt nog tot 2023 vast. Dembélé speelt sinds 2017 al met wisselend succes in Camp Nou, maar is aan zijn laatste contractjaar bezig.

Ondertussen werken de Catalanen aan de terugkeer van Xavi, die in 2015 vertrok als speler en ruim zes jaar later terug zal keren als coach. De oud-middenvelder heeft nog een doorlopend contract bij Al-Sadd, maar de club uit Qatar is bereid om hem tussentijds te laten vertrekken. Volgens berichten uit Catalonië zou Xavi nog voor de interlandbreak in de dug-out plaats moeten nemen: na de belangrijke wedstrijd tussen Al-Sadd en Al-Duhail op 3 november wacht Celta de Vigo-FC Barcelona op 6 november.